Styczeń to miesiąc kiedy wyjątkowo ciepło myślimy o naszych kochanych Babciach oraz Dziadkach. Wszystkie przedszkolaki chciałyby, aby nigdy nie zabrakło im zdrowia i właśnie dlatego w ramach prezentu z okazji tego wyjątkowego święta postanowiły na styczniowych zajęciach Kulinarnego Klubiku Kota Edwarda przygotować dla nich przepyszny mus jabłkowy pełen witamin. Z pomocą przyszła nam nasza niezastąpiona pani Edyta, mama Zuzi z grupy Tygrysów. Wszyscy doskonale pamiętali, że przed rozpoczęciem gotowania należy dokładnie umyć ręce, założyć fartuszki i prawdziwe czapki kucharskie. Przedszkolaki, od najmłodszych Misiów po najstarsze Żyrafy, z ogromnym zaangażowaniem kroiły jabłka, a później uważnie obserwowały jak zamienia się on w przepyszny mus. Podpowiadały, aby dodać jeszcze cynamon, który sprawi, że mus będzie smakował jeszcze lepiej. Dzieci miały również okazję do zapoznania się z suszarką do owoców i warzyw, którą wykorzystaliśmy do przygotowania przepysznych i zdrowych jabłkowych chipsów. Mus jabłkowo-cynamonowy bardzo zasmakował przedszkolakom; mamy nadzieję, że Babciom i Dziadkom również.